Överraska dina anställda

tehdä työtä

Det råder numera väldigt höga krav gällande produktivitet och prestationer på arbetsplatsen. Ingen kan längre undgå faktumet att det är lönsamhet som ställs i första rummet. I många fall innebär det att anställda tvingas prestera mer än vad de tidigare ha behövt göra. Även om detta leder till sura miner på vissa håll, så har det samtidigt skapat bättre förbindelser mellan anställda och skapat rätt förutsättningar för samhörighet.

Något som däremot inte går att ignorera är att ett hektiskt arbetsklimat även ställer krav på regelbundna pauser och avslappning. Det har blivit väldigt populärt att erbjuda sina anställda ett boende i åre för avslappning och återhämtning. Denna sorts kontorssemester skapar på många sätt en grogrund för effektivare samarbete på sikt. För det ger folk chansen att under avslappnade former knyta band som går långt bortom arbetsplatsen. I sin tur kan detta göra oanade underverk för verksamheten i stort.

Så om du vill att dina anställda ska fortsätta prestera på hög nivå är det verkligen att rekommendera att åtminstone överväga att överraska dem ibland. Egentligen behöver det inte handla om stora överraskningar, utan det räcker med något oväntat som bryter den dagliga monotonin som ofta uppstår på en arbetsplats. Vad som är den bästa överraskningen kommer vara unik för er verksamhet. Så fundera noggrant på vad just dina anställda kan tänkas uppskatta. Vi är övertygade om att överraskningen kommer att göra stor skillnad, och att du direkt kommer att märka att det blir en smart del av verksamheten.